מסלול הטיול
יום 1: ברוכים הבאים לטוקיו – שוק טסוקיג’י וסודות האומאמי
נוחתים בטוקיו, משאירים את המזוודות במלון, ויוצאים ללב הבטן של העיר – שוק טסוקיג’י. נלך בסמטאות שבהן דגים נפרסים כאמנות, טעמי ים נצלים על פלטות, וסכינים נשלפות בדיוק מרשים. נטעם אומוריוני, טמאגו מתוק וראמן צדפות קטן בפינה שרק מקומיים מכירים. בערב – ביקור באיזאקאיה מקומית בשינג’וקו, עם סאקה, יקיטורי ואווירה של סוף יום יפני אמיתי.
נקודות ציון:
- שוק טסוקיג’י – טעימות סשימי, טונה טרייה וטמאגו
- ארוחת ערב באיזאקאיה מקומית בשינג’וקו
- היכרות עם טעמי אומאמי והמטבח היפני המסורתי
טיפים:
בואו רעבים! קחו מזומן לשוק (לא כל המקומות מקבלים אשראי), והעדיפו להגיע מוקדם לשוק כדי לראות את הפעילות בשיאה.
יום 2: סדנת סושי וטוקיו המקומית
היום מוקדש ללמידה: נתחיל בסדנת סושי אצל שף יפני ותיק שמלמד להכין ניגירי ומאקי בצורה נכונה – מהחומץ באורז ועד פריסת הדג. נמשיך לשכונת יאנקה גין המסורתית – שם נטעם דנגו ברחוב עתיק, נשב לקפה מתוק בסגנון טאיוואני, ונסיים בביקור במסעדת ראמן קלאסית עם מכונת כרטיסים וטעמים עמוקים של מרק עצמות חזיר.
נקודות ציון:
- סדנת סושי עם שף מקומי
- סיור טעמים בשכונת יאנקה גין
- ראמן קלאסי בתחנת אוגיקובו – המקור של טוקיו שיו ראמן
טיפים:
רשמו את המתכונים! זו הזדמנות ללמוד טריקים שלא תמצאו ביוטיוב. את הראמן תאכלו כמו יפני אמיתי – תמצצו בקול!
יום 3: טקס קייסקי ושוק אמייאוקו – האיזון שבין יוקרה לפשטות
נפתח את היום בשוק אמייאוקו – שילוב של אוכל רחוב, פירות ים, שוקולד יפני ואווירה תוססת. נטעם טאקויאקי, סשימי ברחוב, וגם קינוח מוזר ומפתיע. בערב – חוויה יפנית מסורתית עמוקה: ארוחת קייסקי יפנית במתחם ריוקאן יפיפה עם גן יפני מסורתי. כל מנה היא יצירה, כל סכו”ם מונח בדיוק. טקסיות שפוגשת את העדינות.
נקודות ציון:
- שוק אמייאוקו באואנו – שילוב טעמים נועזים
- ארוחת קייסקי מסורתית עם עשרות מנות מדויקות
- חוויה תרבותית קולינרית עמוקה
טיפים:
הכינו בגדים אלגנטיים לארוחת הקייסקי – זוהי חוויה רשמית ומכובדת. אל תצלמו יותר מדי – חיו את הרגע.
יום 4: ברוכים הבאים לאוסקה – בירת האוכל היפני
רכבת שינקנסן לאוסקה – העיר שחיה דרך הצלחת. נשאיר את המזוודות ונצא מיד לרחוב דוטונבורי – בירת האוכל ברחוב. נטעם טאקויאקי, אוקונומיאקי, קושיקאטסו ונחווה את המטבח המקומי הכי אותנטי שיש. בערב – ניכנס לפאבים עם אוכל – איזאקאיות מלאות בצחוק, ג’יבריש יפני וטמפורה רותחת.
נקודות ציון:
- טאקויאקי ברחוב דוטונבורי – טרי מהפלנצ’ה
- אוקונומיאקי בסגנון קנסאי
- לילה באיזאקאיה עם בירה יפנית קרה
טיפים:
שמרו מקום בבטן – לאוסקה היא מגרש משחקים לקיבה. לכו לאיבוד בדוטונבורי – הסמטאות הן האוצר האמיתי.
יום 5: סדנת ראמן ושוק קורומון – טעמים מהשורש
בוקר של לימוד בישול – סדנת ראמן שבה נלמד להכין מרק עמוק, אטריות טריות וביצה מושלמת. אחר הצהריים – שוק קורומון עם אינסוף דוכנים: צדפות צלויות, מנגו עם קרח כתוש, בטן טונה על גחלים, וגם דוכן קפה קטן ונוסטלגי. נלך אחרי האף והקיבה.
נקודות ציון:
- סדנת ראמן עם הכנה מלאה – מהמרק לאטריה
- שוק קורומון – גן עדן לחובבי פירות ים ואוכל רחוב
- קפה קטן עם עוגת גבינה יפנית שמימית
טיפים:
אל תתפתו לקנות מיד – עברו קודם את כל השוק, חזרו למה שנשאר איתכם בראש (ובבלוטות הטעם).
יום 6: סיור אוכל לילי ונישון יפני אותנטי
נצא לסיור אוכל לילי מודרך דרך סמטאות אוסקה. נלמד איפה המקומיים באמת אוכלים – עמידה בבר קטן לסושי, טמפורה פטריות נסתרת, קינוח קקיגורי מתוק ומרענן. נסיים בלילה בריוקאן מקומי עם ארוחת ערב ביתית פשוטה אך מרגשת. ככה מרגישת יפן האמיתית.
נקודות ציון:
- סיור אוכל מודרך בסמטאות אוסקה
- טמפורה פטריות נדירה, סושי בעמידה
- לינה בריוקאן יפני פשוט עם ארוחת ערב מסורתית
טיפים:
שאלו את המדריך שאלות על התרבות, זה לא רק אוכל – זה סיפורים של משפחות, מקומות ואהבה למקצוע.
יום 7: הפרידה בטעם מתוק – קפה יפני ובנטו לשדה התעופה
בבוקר נלך לבית קפה יפני נעים עם קינוחים מקומיים – עוגת תה ירוק, מאצ’ה לאטה, ומוס שומשום שחור. נבקר בחנות בנטו מתקדמת לקנות קופסת אוכל לדרך לשדה התעופה. נסיים את המסע כשבלב טעמים, ובראש – רעיונות למתכונים להביא הביתה.
נקודות ציון:
- קינוחים יפניים ייחודיים
- קניית בנטו איכותי לדרך
- פרידה קולינרית עם טעם של עוד
טיפים:
אל תשכחו לקנות גם חטיפים מוזרים במכולת – זו מזכרת כיפית למי שנשאר בארץ.