מסלול הטיול
יום 1: התחלה מתוקה בשוק ומאפיות הרובע ה-5
היום הראשון יתחיל בצלילה לעולם הריחות והצבעים של שוק Mouffetard – שוק מקומי שוקק חיים שבו נמכרים גבינות עזים, לחמים טריים, פרי יער עסיסיים ומעדנים תוצרת חווה. לאחר מכן תיכנסו למאפיית 'La Parisienne', זוכת פרס הבאגט הטוב בפריז, ותקנחו בקרואסון חמאה מושלם עם קפה קטן באחת הפטיסרי השכונתיות.
נקודות ציון:
- שוק Rue Mouffetard
- מאפיית La Parisienne
- טעימות גבינות אצל Androuët
טיפים:
הגיעו לשוק מוקדם (סביב 9:00) כדי ליהנות מהתוצרת הטרייה. בקשו טעימות – הפריזאים אוהבים לחלוק כשהם מזהים סקרנות אותנטית.
יום 2: המרתף והבאגט – יין וגבינות במארה
שיטוט קסום ברובע המארה ייקח אתכם לחנות הגבינות של Laurent Dubois, שם תוכלו להיחשף לגבינות עם קליפות יין ואפר. אחר הצהריים תשתתפו בטעימת יינות פרטית במרתף עתיק מהמאה ה-17, בהנחיית סומלייה מקומי שמספר סיפורים כמו שהוא מוזג. סיימו את היום בארוחת ערב במסעדת bistro מקומית, עם תפריט מתחלף לפי עונות השנה.
נקודות ציון:
- Fromagerie Laurent Dubois
- טעימות יין במרתף Vins des Pyrénées
- ביסטרו מקומי – Café des Musées
טיפים:
שמרו מקום בארוחת הצהריים – הגבינות משביעות, אך שווה להשאיר מקום ליין ולקינוח. הזמינו מקום מראש לטעימות.
יום 3: סדנת בישול פריזאית בלב מונמארטר
בוקר שכולו חוויה מעשית: תצטרפו לשף מקומי לסיור שוק קצר ולאחר מכן תיכנסו למטבח בסטודיו מקסים ליד מונמארטר. תכינו מנות צרפתיות קלאסיות – קוויץ’ פרובנסאלי, עוף ברוטב שמפניה, וטארט טאטן. תקנחו ביין ובשיחה עם השף על התרבות הקולינרית של פריז.
נקודות ציון:
- סיור שוק וסטודיו בישול
- הכנת שלוש מנות צרפתיות
- ארוחת צהריים חגיגית עם שף
טיפים:
הסדנאות הן חוויות אינטימיות – 6-10 משתתפים. מומלץ ללבוש נעליים נוחות ולהביא בטן רעבה ורוח של התנסות.
יום 4: הפאטיסרי המושלמות של הרובע השישי
היום מוקדש למתוקי פריז: נתחיל עם ממתקי Pierre Hermé, שהמאקרונים שלו נחשבים ליצירת אמנות. נמשיך לקונדיטוריית Gérard Mulot עם טארטים עונתיים, ונסיים את הבוקר עם קפה ב-Jardin du Luxembourg. אחה”צ מומלץ לבקר בגלריה קטנה של אמנות אוכל (כן, יש דבר כזה), ואז לעצור לטעימת שוקולד חם ב-Angelina.
נקודות ציון:
- מאקרונים של Pierre Hermé
- קונדיטוריית Gérard Mulot
- קפה בגני לוקסמבורג
- שוקולד חם ב-Angelina
טיפים:
אם תגיעו מוקדם למאפה הראשון, תזכו לראות את השפים מסדרים את הוויטרינות – רגע קסום שמרגיש מאחורי הקלעים.
יום 5: שוק בלאי והבראנץ’ המושלם לסיום
נסיים את הטיול בביקור בשוק Marché des Enfants Rouges – השוק המקורה העתיק ביותר בפריז. תטעמו אוכל רחוב איכותי ממדינות שונות – קרפים צרפתיים לצד טאקו מקסיקני וקוסקוס מרוקאי. לסיום, סעו לתצפית מגג מרכז פומפידו, הרימו כוס שמפניה קטנה והתבוננו על פריז של הלב והחך.
נקודות ציון:
- Marché des Enfants Rouges
- בראנץ’ מגזעי בשוק
- תצפית מגג מרכז פומפידו
טיפים:
זה הזמן לקנות מזכרות קולינריות – חרדל צרפתי, ריבת ערמונים או גבינות קשות ששרדו את השבוע.